mandag den 16. juni 2014

Eksamenslæsning - or not?


Første Årsprøven nærmer sig og jeg laver den ene overspringshandling efter den anden. Damn you computerspil, facebook, kaffe, vindruer.. Ja, jeg har sågar været oppe og træne! Det er helt vildt hvad man godt kan overskue. Tja, jeg har også sagt ja til to vagter i børnehaven + børnepasning i denne uge. Hvor kom det overskud fra? Muligvis lysten til flere penge i forhold til sommerens fornøjelser. Bom, bom.
Men den 25. Juni klokken halv ti er jeg færdig med dette skoleår og holder derefter to måneders sommerferie, hvilket jeg glæder mig til. Fri når man har fri, i stedet for dette pjat med dumme smutveje og overspringshandlinger, når man egentlig burde læse op.

Det værste ved denne slags eksamen (eller måske bare generelt?) er, at du skal læse op på SÅ mange ting og huske SÅ mange ting. Hvorefter du går ind og trækker et emne (i dette tilfælde et stikord) og bruger omkring en time på det. Med angst går du ind og er på i et kvarter-tyve minutter og du har det ad helvedes til. Hvorefter du får en karakter at vide, som enten gør dig pave stolt, mut eller tilfreds. Og så vælger du eventuelt at drikke klogskaben væk med en fejrings-øl eller flere. Og så er den sommerferie skudt i gang. Og du har brugt flere uger på at stresse over oplæsning og forberedelse. For "så lidt".
Men så kan man sige: "Så lidt" er egentlig din fremtidige uddannelse og at få en Professions Bachelor - hvorved det egentlig er mere end "så lidt". Og jeg vil da gerne, om tre år, vade ud fra stedet med et højt snit som Pædagog. Problemet er bare, at jeg aldrig bliver den stræber, jeg egentlig gerne vil være. Jeg er ikke så dygtig til teori og eksaminer.
Men jeg lærer det forhåbentligt. Jeg synes nu også bare, at dette sidste stykke tid har været så demotiverende i forhold til skole og uddannelse. Det har for mig, ikke rigtig hængt sammen...
Så jeg er røget lidt ud fra det egentlige studie-læse-liv og blevet rigtig godt doven.
Og nu bider det mig i røven.

Og en, to, tre.. Så skete endnu en overspringshandling.

Jeg ønsker alle andre studerende, der i denne tid knokler med eksaminer og sveder i deres læseferie, held og lykke. God vind og alt det der.
Det hele skal nok gå!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar